Super gezonde en lekkere quiche met tonijn en puntpaprika en een bodem van courgettereepjes.

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 4 eieren
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 courgette
  • verse dille
  • 250 ml slagroom
  • 1 citroen
  • zwarte olijven
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 75 gr geraspte kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Begin met het mixen van de slagroom, de eieren, wat zout en peper en fijngehakte dille. Roer alles goed door elkaar en zet even opzij.

Snijd de uiteinden van de courgette en snijd hele dunne plakjes met een mandoline van de courgette. De courgette zal de bodem van de quiche vormen. Smeer de bakvorm in met een beetje olijfolie en leg de courgette op de bodem/zijkant van de bakvorm.

Pel de ui en snipper deze. Snijd de olijven in dunne plakjes. Hak de puntpaprika in kleine blokjes. Doe de ui, paprika en olijven in een grote kom. Pel de knoflook, verwijder de wortel en pers de knoflook bij de ui en paprika. Voeg de uitgelekte tonijn toe aan de groenten en roer alles goed door elkaar.

Verdeel het tonijnmengsel over de courgette bodem. Giet het eiermengsel eroverheen. Vouw de courgette over de vulling en verdeel de geraspte kaas over de quiche.

Zet de quiche 20 tot 25 minuten in de oven. Check met een saté prikker of de quiche gaar is. Als er geen residu op de prikker achterblijft is hij gaar.