Heerlijke tongrolletjes met een frisse, tomatenvinaigrette.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 slibtong per persoon
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
  • 1 limoen
  • peper en zout
  • 500 ml witte wijn
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • rode wijnazijn

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Fileer de vissen (of koop ze gefileerd) en leg de filets per kwart apart. Strooi wat zout en peper over de vissen. Je gebruikt 1 halve vis, dus 2 kwartjes per rolletje. Leg elke keer de dikke, stevige kant van het filetje op de minder stevige kant van het andere filetje. Rol de visjes stevig op en steek er een kleine houten prikker in om de rolletjes goed op hun plek te houden. Zet de rolletjes in een ondiepe ovenschaal en giet de witte wijn in het schaaltje. Dek het ovenschaaltje af met wat aluminiumfolie en zet de rolletjes ongeveer 20 minuten in de hete oven.

Nu kan je de vinaigrette klaarmaken. Kook wat water om de tomaten te ontvellen. Verwijder de vellen en de zaadlijsten van de tomaten en hak het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe deze in een schaaltje met wat peper en zout, een flinke scheut olijfolie en wat rode wijnazijn. Rasp de schil van de limoen en hak deze fijn. Voeg toe aan het tomatenmengsel. Pel en snipper de ui en voeg deze ook toe.

Zet een kleine sauspan op het vuur en verwarm de tomaten vinaigrette in de pan. Hak ondertussen de peterselie fijn. Serveer de warme tongrolletjes met de warme vinaigrette. Verwijder de houten prikker en strooi er nog wat fijngehakte peterselie over.