Heerlijk visgerechtje om te serveren met zachte, smeuïge puree. Ik ben gek op champignon-roomsauzen en in dit geval past het heerlijk bij de tong gevuld met een zachte champignon-ricotto vulling. De vis is gegaard in bouillon en witte wijn en dit maakt de vis extra smaakvol maar zorgt er ook voor dat de echte vissmaak bewaard blijft.

30 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 tongfilets
  • 250 gr paddenstoelenmix
  • verse tijm
  • verse peterselie
  • 100 gr ricotta
  • 1 ui
  • 100 ml kookroom
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml visbouillon
  • gedroogde chilipeper

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Pel en snipper de ui.

Hak de tijm en de peterselie fijn. Hak 100 gr van de paddenstoelen heel fijn, dit wordt de vulling van de tongfilets. Snijd de overige paddenstoelen in dunne schijfjes.

Zet een bakpan op het vuur, doe hierin wat olie en bak de fijngehakte champignons met de ui, de tijm en wat chilipeper aan. Haal van het vuur en roer door de ricotta.

Dep de vis droog en snijd in halve filetjes. Leg de halve filetjes op een plank, verdeel hier een schep van de vulling overheen en rol de filets op. Zet de filets in een ovenschaal. Giet hier de witte wijn en de helft van de visbouillon in. Bedek ze met aluminiumfolie en zet de schaal voor 12 minuten in de oven.

Bak de paddenstoelen schijfjes met een beetje olie aan. Giet de rest van de visbouillon bij de champignons en breng aan de kook. Laat een beetje inkoken en haal de champignons eruit. Leg deze apart voor de garnering. Voeg de kookroom toe aan de ingekookte visbouillon. Roer goed. Voeg indien nodig een beetje maizena toe om de saus te binden.

Haal de vissen uit de oven en leg deze op de borden. Verdeel de gebakken champignons erbij en maak af met een schepje saus en wat verse peterselie.

Lekker met een zachte puree.