Tijd voor gezonde comfort food! Want ook al zijn er goede voornemens, het is een slecht voornemen om dat niet te combineren met lekker! Het allerbelangrijkste is natuurlijk wel te blijven genieten en dat doe je zeker met deze heerlijke, verse tomatensoep met pesto.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1.5 kilo diverse tomaten
  • 1 grote ui
  • 3 knoflookteentjes
  • balsamico azijn
  • 30 gr verse basilicum
  • handje pijnboompitjes
  • ½ citroen
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Was de tomaten en snijd de grote tomaten in kwarten. Leg alle tomaten in een grote ovenschaal. Schenk hier wat olijfolie bij. Pel 2 tenen van de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Pers de knoflook bij de tomaten uit. Strooi als laatste nog wat peper over de tomaten. Grill de tomaten voor 15 minuten totdat de velletjes loslaten. Pel en snipper de ui.

Maak ondertussen vast de pesto. Gebruik hiervoor de helft van de basilicum. Haal de basilicumblaadjes van de stokjes en hak deze fijn of stop ze in de blender. Ontvel de knoflook en haal het worteltje eruit. Pers de  laatste teen knoflook uit bij de basilicum. Voeg de pijnboompitjes toe (houd wat pijnboompitjes apart voor de garnering). Pers het sap van 1 citroen uit boven de blender. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en pureer alles fijn. Zodra het geheel een mooie spread is voeg je de geraspte Parmezaanse kaas toe. Mix alles nog eventjes.

Zet nu een grote soeppan op het vuur. Doe hierin wat olie en laat deze heet worden. Voeg nu de ui toe en fruit deze 2 minuutjes. Voeg nu de balsamicoazijn toe en laat deze even inkoken. Voeg nu de tomaten, knoflook en olie uit de grill toe. Laat goed heet worden en voeg een halve liter water toe. Breng aan de kook, voeg de basilicumblaadjes toe. Pureer de soep met je staafmixer zodra deze kookt.

Breng de gladde soep nogmaals aan de kook en proef of de soep goed op smaak is, indien nodig kan je nog wat peper en zout toevoegen. Serveer de soep met wat verse pesto en pijnboompitjes eroverheen.