Vegetarische curry op basis van tomaten en venkel met een zachte, maar smaakvolle en spicy saus met saffraan en gember. De curry kan je natuurlijk ook met kokosmelk maken ipv kookroom.

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 venkelknol
  • 500 gr tomaten (allerlei soorten)
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 knoflooktenen
  • verse gember
  • saffraan
  • 1 citroen
  • zout en peper
  • amandelschaafsel
  • 150 gr parelcouscous
  • 200 ml groentebouillon
  • 250 ml kookroom

Zo maak je het:

Verwijder het groen van de venkel maar houd dit apart en hak het fijn. Snijd de venkel in dunne schijfjes. Schil de gember. Pel de knoflook en snijd deze over de helft. Verwijder de wortel. Pel de ui en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de rode peper over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn.

Kook wat water en laat de saffraan in een dun laagje water wellen.

Kook nog meer water. Snijd een oppervlakkig kruis in de tomaten en dompel de tomaten 2 minuten in kokend water onder. Verwijder ze snel en koel ze terug in koud water. Verwijder nu de loslatende vellen van de tomaten.

Zet een braadpan op het vuur met wat olie. Voeg zodra de olie heet is de ui en de rode peper toe. Pers de knoflook uit in de pan en rasp de gember erbij. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de venkel en de saffraan toe. Voeg nu de tomaten, citroensap van ½ citroen, de groentebouillon en de kookroom toe.

Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen.

Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de verpakking. Serveer de curry met de parelcouscous en strooi er het fijngehakte venkelgroen en wat amandelschaafsel overheen.