Frisse tomaten-avocado salsa, lekker als salade of bijgerechtje bij een visgerecht maar ook heerlijk als topping voor een bruschetta of vulling voor een wrap. Oftewel, dit past bij alles! šŸ™‚

10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediƫnten voor 2 pers:

  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

Kook wat water om de tomaten te ontvellen, maak een klein, oppervlakkig sneetje in het vel van de tomaten en stop deze in een kom, doe het kokende water eroverheen.

Je zult zien dat het vel van de tomaten loskomt van het vruchtvlees; haal de tomaten uit het hete water en koel ze af met heel erg koud, bijna ijs-, water. Haal het vel van de tomaten, snijd het kroosje eruit en snijd de tomaten in hele kleine blokjes. Doe deze in een mengkommetje. Rasp de schil van de limoen en pers deze uit. Voeg de limoenrasp en het sap toe aan de tomatenblokjes.

Snijd nu de avocado over de helft. Verwijder de schil en de pit en hak de avocado in hele kleine blokjes. Voeg deze toe aan de tomaten.

Voeg naar smaak wat olijfolie, peper en zou toe. Roer alles goed doorelkaar.