Fris, vers en zoet toetje. Persoonlijk ben ik niet zo van de echt zoete toetjes. Ik vind dit daarom een heerlijke variant. Het toetje is zacht van de mascarpone en een beetje zoet van de honing met een frisse munt smaak er tussendoor. En de verse vijgen voegen natuurlijk altijd iets speciaals toe.

10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 6 verse vijgen
  • verse munt
  • 3 eetlepels honing
  • 4 eetlepels mascarpone

Zo maak je het:

Snijd de vijgen in kwarten. Hak de munt fijn. Zet een kleine bakpan op het vuur. Doe hierin de honing en laat deze smelten. Voeg nu de vijgenkwarten toe en bak deze op hoog vuur 5 minuten, voeg een beetje van de fijngehakte munt toe. Roer goed.

Doe twee eetlepels mascarpone in eenpersoons serveerschaaltjes. Schep hier de helft van de vijgen met wat saus overheen. Garneer met een blaadje munt.