Goed gevulde taco met een explosie aan smaken en verder gewoon lekker puur en gezond. Gemakkelijk om te maken dus prima voor een door de weekse avond!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gr biefstuk
  • 100 gr champignons
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 lime
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • gedroogde dille
  • 1 avocado
  • 6 taco soft shells
  • verse peterselie

Zo maak je het:

Snijd de champignons in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de paprika’s. Pel de ui en snijd deze in lange dunne reepjes. Snijd ook de de biefstuk in smalle reepjes.

Doe de creme fraiche met de uitgeperste limoen, wat dille en zout en peper in een bakje. Roer deze goed door en zet even apart.

Maak ook alvast even de avocado creme. Snijd de avocado in de lengte over de helft. Haal de pit eruit en schep beide helften leeg. Ik gebruik altijd de staafmixer om de avocado te pureren maar je kan dit ook met een vork met de hand doen. Doe het vruchtvlees in een schaal om te pureren. Pers de limoen uit. Voeg de crème fraîche en de limoen toe aan de avocado. Voeg nog wat zout en peper toe voor de smaak.

Zet een bakpan op het vuur met een beetje bakboter erin. Begin met het bakken van de ui en de champignons. Voeg na 5 minuten de paprika’s toe. Bak nog een paar minuten en voeg dan de biefstukreepjes toe. Strooi er een beetje peper en zout overheen en bak nog 5 minuten. Roer af en toe.

Maak de shoft shells warm volgens de aanwijzingen op de verpakking, zelf maak ik ze altijd warm in de magnetron.

Begin nu met het opmaken van de taco’s. Leg de groenten in een rijtje in het midden van de taco. Leg hierover de biefstukreepjes. Verdeel hier wat creme fraiche overheen. Verdeel ook wat guacamole eroverheen en strooi er als laatste wat peterselie over. Herhaal dit voor alle taco’s.

Rol nu de tacos strak op en serveren maar.