Steak tartare…. ik hoor altijd ‘horror-verhalen’ van mensen die in Frankrijk geweest zijn en denken dat ze een lekkere biefstuk bestellen maar dan per ongeluk een flinke hoeveelheid rauw vlees op hun bord vinden. Nu is rauwe vis tegenwoordig helemaal geaccepteerd, rauw vlees toch nog niet altijd. Maar een klein hapje als amuse zou ik zeker aanraden. Zorg wel dat je echt goede biefstuk bij de slager haalt en niet een bieflapje van de supermarkt maar dan schijnt het toch een echte delicatesse te zijn. Ik zou zeggen; probeer het eens en wie weet verras je jezelf en anders, is het maar een heel klein hapje.

10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 8 amuses:

  • 150 gr echte biefstuk
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 1 bosui
  • 4 kleine zure augurkjes
  • zout en peper
  • peterselie
  • pijnboompitjes

Zo maak je het:

Snijd de biefstuk in hele kleine stukjes en hak deze daarna helemaal fijn. Doe het fijngehakte vlees in een mengkom. Snijd de bosui in fijne ringetjes en hak de peterselie fijn. Snijd ook de augurkjes in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten bij het biefstuk in de kom. Voeg hier een lepel franse mosterd aan toe en strooi er wat peper en zout overheen. Roer alles goed doorelkaar totdat er een smeuïg geheel onstaat.

Maak met twee eetlepels kleine bolletjes van de tartaar. Leg deze op de amuselepels. Strooi er wat peterselie en pijnboompitjes overheen. Leg de lepels in de koelkast tot je ze kan serveren.