Het zonnetje schijnt maar is een beetje verraderlijk want helaas is het nog niet echt lente. Achter het glas lijkt het allemaal heerlijk, maar voor komende nacht voorspellen ze toch weer vorst. Ik krijg altijd meteen weer zin in allemaal zomerse hapjes maar eigenlijk is het nog wel stevige maaltijden-weer. Ik heb gelukkig een goede combinatie gevonden; een heerlijk frisse en lenteachtige stamppot.

stamppot-rucola
25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo aardappels
  • 120 gr rucola salade
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • een scheutje melk
  • peper en zout

Zo maak je het:

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokje, was ze en zet ze met een flinke hoeveelheid water op het vuur. Snijd ondertussen de rucola iets meer fijn en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Rooster de pijnboompitjes, let op dat ze niet te hard gaan, als het lekker begint te ruiken moet je het vuur uitzetten. Hak de pijnboompitjes net een klein beetjes kleiner, maar je mag ze goed proeven dus het hoeft niet zo heel klein te zijn.

Laat de aardappels aan de kook komen en prik na ongeveer 12 minuten koken in de aardappels om te voelen of ze gaar zijn. Als je er makkelijk in kunt prikken dan kan je ze afgieten. Stamp de aardappels goed fijn, voeg een scheutje melk toe en een lepel crème fraîche toe om ze smeuïg te maken. Voeg de rucola, tomaatjes en pijnboompitjes toe en roer alles door elkaar, voeg naar smaak peper en zout toe.

Smakelijk

stamppot-rucola