Het was een drukke en spannende week; mijn eerste week als foodblogger. 🙂 Ik heb er echt enorm van genoten en ben eigenlijk zo mogelijk nog enthousiaster over het hele idee! De reacties zijn echt super leuk en ik ben eigenlijk de hele week bezig geweest om na te denken over de volgende recepten die ik online kan zetten. Elk vrij momentje gebruik ik dan ook om mijn recepten op te schrijven, zoals gisteren tijdens de voorbereiding van ons Sinterklaasfeest op het werk.
Net voordat de collega’s met hun kindjes de boel op stelten kwamen zetten had ik nog even een rustig momentje voor koffie. De boel was al versierd, het springkussen werd opgebouwd dus nog even een me-momentje van rust, lekker even bloggen, voordat de boel hier op z’n kop staat. 🙂
De weersvoorspellingen zijn niet echt best voor komende week, storm met wind en heel veel regen oftewel tijd voor stevige, opwarmende maaltijden: stamppot! Deze stamppot is echt makkelijk te bereiden, zelfs na een dag werken, na 20-25 minuten staat ie te dampen op tafel.

Mashed potatoes with smoked salmon and spinach
25 minuten
Makkelijk
0-5 euro pp

Ingrediënten voor 4 pers.:

  • 1 kilo aardappels
  • 200 gr gerookte zalm
  • 400 gram verse bladspinazie
  • 1 potje boursin cuisine knoflook en kruiden
  • melk
  • peper

Zo maak je het:

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes, was ze en zet ze met een flinke hoeveelheid water op het vuur. Snijd ondertussen de gerookte zalm in snippers. Zet een kleine bakpan met wat bakboter op het vuur en bak de gerookte zalm een paar minuutjes totdat de stukjes enigszins uit elkaar vallen. Haal de zalm van het vuur.

Snijd de spinazie een beetje klein. Laat de aardappels aan de kook komen en prik na ongeveer 12 minuten koken in de aardappels om te voelen of ze gaar zijn. Als je er makkelijk in kunt prikken dan kan je ze afgieten. Stamp de aardappels goed fijn, voeg een scheutje melk toe om ze smeuïg te maken, maar niet teveel, er gaat straks ook nog boursin in en anders wordt het te zacht. Voeg wat verse peper toe en de boursin cuisine. Roer alles goed door de gestampte aardappelen. Voeg als laatste de zalm (zorg dat er geen bakvocht meekomt) en de spinazie toe, roer nogmaals alles goed door elkaar en serveren maar!!

Spinach and Salmon