Frisse stamppot met een zoete herfst appelsmaak en een beetje bite door de toegevoegde walnoten.

Spitskoolstamppot
25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo aardappels
  • 1 spitskool
  • 2 appels
  • 100 gr walnoten
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Melk
  • Peper en zout

Zo maak je het:

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokje, was ze en zet ze met een flinke hoeveelheid water op het vuur.

Schil ondertussen de appels en snijd ze in dunne plakjes. Zet een bakpan met een beetje boter op het vuur. Bak de appels op middelhoog vuur totdat ze een karamelachtig kleurtje krijgen. Roer regelmatig.

Snijd de spitskool klein. Hak de walnoten een beetje kleiner maar niet te klein zodat ze wel een goede bite blijven geven.

Laat de aardappels aan de kook komen, voeg na 7 minuten koken de spitskool toe en prik na ongeveer 12 minuten koken in de aardappels om te voelen of ze gaar zijn. Als je er makkelijk in kunt prikken dan kan je ze afgieten. Stamp de aardappels goed fijn, voeg een scheutje melk toe en een lepel crème fraîche toe om ze smeuïg te maken. Voeg de gebakken appeltjes en de gehakte walnoten toe en roer alles door elkaar, voeg naar smaak peper en zout toe.

Smakelijk!

Spitskoolstamppot
Spitskoolstamppot