Het is die tijd van het jaar weer; stamppot!! Dit is een heerlijke makkelijke spitskool stamppot met cheddar kaas.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 kilo aardappels
  • 1 spitskool
  • tijm
  • 100 gr cheddar
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • melk
  • peper en zout
  • mosterd

Zo maak je het:

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokje, was ze en zet ze met een flinke hoeveelheid water op het vuur.

Snijd de spitskool klein en rasp de cheddar.

Laat de aardappels aan de kook komen, voeg na 7 minuten koken de spitskool toe en prik na ongeveer 12 minuten koken in de aardappels om te voelen of ze gaar zijn. Als je er makkelijk in kunt prikken dan kan je ze afgieten. Stamp de aardappels goed fijn, voeg een scheutje melk toe en een lepel crème fraîche toe om ze smeuïg te maken.

Voeg de cheddar, een grote lepel mosterd en tijm toe en roer alles door elkaar, voeg naar smaak peper en zout toe.