Lekkere, verse, zelfgemaakte soep! Super makkelijk en snel op tafel en toch bijzonder door de toevoeging van eieren en gerookte zalm. Natuurlijk kan deze soep ook helemaal vegetarisch door de zalm weg te laten!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 liter soep:

  • 600 gr spinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 2 eieren
  • 100 gr zalm
  • peper
  • 1.5 liter groentenbouillon
  • 2 eetlepels crème fraîche

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Hak de spinazie enigzins fijn.

Zet een soeppan op het vuur. Doe hierin wat olie en verhit deze. Voeg het ui en de knoflook toe zodra de olie heet is, fruit deze voor een minuutje en voeg daarna de spinazie toe. Laat de spinazie slinken. Voeg ondertussen vast wat citroensap en peper toe.

Kook ondertussen de eieren. Deze moeten hardgekookt zijn, zelf kook ik ze 10 minuten in kokend water. Laat ze goed schrikken als je ze uit de pan haalt.

Voeg de groentenbouillon aan de spinazie toe en breng dit aan de kook.

Snijd ondertussen de zalm in kleine stukjes. En snijd ook de eieren in dunne plakjes.

Laat de spinazie 5 minuten koken en pureer deze daarna met een staafmixer.

Maak alvast de borden op. Doe een schepje zalm, een eitje en een schepje crème fraîche op elk bord.

Proef de soep, voeg indien nodig wat zout of peper toe.

Schenk de soep in de borden.

Smakelijk!