Lekker en vegetarisch bijgerechtje. Deze risotto is wel redelijk heftig, risotto is natuurlijk al vrij zwaar van zichzelf en de toevoeging van de feta voegt hier nog wat aan toe. Ik zou deze risotto dus met een licht witvisje of iets dergelijks serveren.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 150 gr risotto rijst
  • 200 gr spinazie
  • 900 ml groentenbouillon
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 50 gr feta
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • Peper
  • olijfolie

Zo maak je het:

Zet om te beginnen 900 ml groentenbouillon klaar en een redelijk grote kookpan met een dikke bodem op je fornuis. Snipper nu je uitje klein. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Weeg alvast de risotto af op de juiste hoeveelheid. Hak de spinazie klein.

Zet nu de pan voor de rijst op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Voeg als de olie warm is het uitje toe en pers de knoflook erbij uit. Fruit het uitje 2 minuten in de olijfolie en voeg daarna de risottorijst en de spinazie toe. Roer de rijst goed door zodat alle rijstkorrels glanzen van de olie. Laat ze even een minuutje de olie opnemen en voeg ook wat peper toe.

Begin nu langzaam wat van het bouillon mengsel toe te voegen. Doe dit in verschillende fases, niet alles tegelijk maar ook niet te weinig zodat je elke minuut moet bijvullen. Ik denk dat ongeveer 100-200 ml per keer wel een mooie hoeveelheid is. Blijf de rijst goed doorroeren zodat het niet aanbakt.

Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

Voeg de laatste scheo bouillon toe en breek hierbij ook de feta door de risotto heen. Houd een klein beetje apart voor de garnering.

De risotto is klaar als het vocht zo opgenomen is dat er een smeuïge rijstsubstantie ontstaan is zonder de harde kern. Natuurlijk merk je dit meteen als je proeft en er geen harde stukjes meer in de rijst zitten maar je kan het ook zien aan de kleur van de rijst, de rijst is heel wit en wordt steeds een beetje zachter van kleur. Zodra alle echt witte stukjes weg zijn, is de rijst goed.

Voeg bij het serveren de zongedroogde tomaten en stukjes feta toe aan de risotto.

Smakelijk!