Zalm en spinazie oven pakketje, super gezond en laag in koolhydraten en het allebeste; super lekker!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 vellen filodeeg
  • 200 gr gerookte zalm
  • 200 gr spinazie
  • olijfolie
  • pijnboompitjes
  • ½ rode ui
  • 1 eierdooier
  • verse dille
  • verse peterselie
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 1 mozzarella

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Hak de spinazie fijner. Pel en snipper de ui. Snijd de zalm grof. Hak de kruiden fijn en snijd de tomaten over de helft.

Doe de ui en zalm met wat olie in een bakpan. Bak alles voor 5 minuten. Voeg daarna de spinazie toe en laat deze flink slinken. Zodra de spinazie geslonken is, voeg je de kruiden toe. Voeg nu ook de tomaten en de pijnboompitjes toe. Bak alles nog een paar minuten. Snijd ondertussen kleine blokjes mozzarella.

Leg nu de plakjes filodeeg op een droog en schoon stukje aanrecht. Leg een beetje van het spinazie-zalm mengsel in het midden elk stukje van het deeg. Leg er wat stukjes mozzarella overheen en vouw het filodeeg dicht tot een zakje.

Zet de zakjes in een ingevette ovenschaal. Splits het ei en gebruik het eigeel om de zakjes in te smeren.

Zet de zakjes ongeveer 12 minuten in de oven.

Haal de zakjes eruit en serveren maar.