Snelle en gemakkelijke kip-kerrie schotel, traditioneel zoals het hoort met sperziebonen.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 kipfilets
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • kerriepoeder
  • 250 ml kookroom
  • 150 gr basmati rijst
  • peper
  • amandelsnippers

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Maak de sperziebonen schoon en snijd deze over de helft. Maak de kipfilets schoon en snijd deze in hapklare stukjes.

Zet een diepe bakpan op het vuur en zet twee pannen met ruim water op het vuur. Voeg aan een van de pannen de sperziebonen toe en breng deze aan de kook. Laat de boontjes 8 minuten koken.

Breng het water in de andere pan ook aan de kook en voeg zodra het water kookt de rijst toe. Kook de rijst volgens de beschrijving op het pak.

Smelt een beetje boter in de bakpan. Voeg zodra de boter heet is de ui en flink wat kerriepoeder toe en laat 1 minuut bakken op hoog vuur. Voeg nu de kip toe en pers de knoflook uit in de pan. Bak de kip in 10 minuten gaar, roer regelmatig door. Voeg nu de kookroom toe, voeg naar smaak wat peper toe (indien nodig ook zout) en breng aan de kook.

Giet de boontjes af en voeg deze toe aan de kip-kerrie. Laat nog 5 minuten pruttelen.

Giet de rijst af en serveer de kip-kerrie met de rijst en strooi er wat amandelsnippers overheen.