Snel en gemakkelijk vissoepje maar een mooie trakatie op je bord! Het op het bord bijschenken van de soep zorgt voor een speciale beleving.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 500 gr grote garnalen
  • 250 gr rivierkreeftjes
  • 100 ml slagroom
  • 150 ml witte droge wijn
  • 2 l visbouillon
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • verse dille
  • peper
  • ½ citroen

Zo maak je het:

Pel de ui en hak deze fijn. Snijd de rode peper over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de wortel. Snijd de venkel in dunne reepjes.

Hak de dille fijn. Pers de citroen uit. Zet een diepe pan op het vuur. Doe hierin wat olie en laat deze heet worden. Zodra de olie heet is voeg je de ui en rode peper toe. Fruit deze 2 minuten en voeg dan de venkel toe, bak op hoog vuur 5 minuten en blus af met de witte wijn. Laat de wijn wat inkoken. Voeg nu de visbouillon toe en breng aan de kook. Kook voor ongeveer 5 minuten, haal daarna de soep van het vuur en zeef de soep. Zet deze terug op het vuur en voeg de slagroom toe. Breng opnieuw aan de kook en proef of er indien nodig nog wat zout en peper bij moet.

Zet nu een kleine bakpan op het vuur met wat boter. Zodra de boter heet is voeg je de garnalen en rivierkreeftjes toe, bak deze aan beide kanten. Voeg wat citroensap en peper toe.

Maak nu de soepbordjes op met wat rivierkreeftjes, garnalen en dille. Serveer de bordjes zonder de soep en giet de soep er aan tafel bij.