Een van mijn beste vriendinnetjes kwam bij ons eten en ik wilde een speciaal toetje voor haar maken omdat ze gek is op Cointreau; het werd dus Sinaasappel-Cointreau Panna Cotta. De eerste versie lukte helaas niet helemaal zoals ik wilde, de smaak was super goed, lekker fris maar niet overheersend maar het leek wel een soort van ziekenhuis-drilpudding. Geen zorgen, ik heb het opgelost en met het onderstaande recept heb je zowel de lekkere frisse smaak als de goede textuur.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 sinaasappel
  • verse munt
  • 200 ml room
  • 200 ml melk
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 70 ml Cointreau
  • 100 gr suiker

Zo maak je het:

Rasp de schil van de sinaasappel, hak deze fijn. Hak ook de munt fijn. Snijd het vanillestokje over de lengte en haal hier de zaadjes uit.

Zet een steelpannetje op het vuur. Doe hierin de melk, de room, het vanillestokje en de vanillezaadjes. Voeg ook de sinaasappelrasp en de fijngehakte munt toe. Breng het geheel aan de kook.

Leg intussen de gelatine in koud water.

Voeg zodra de room kookt de suiker toe en laat deze oplossen. Zodra deze opgelost is voeg je de gelatine blaadjes toe. Zorg dat deze goed oplossen, laat het geheel een paar minuten koken. Haal nu de pan van het vuur en roer de cointreau er doorheen.

Giet het mengsel in de serveerbakjes en zet deze zeker 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Haal de bakjes net voor het serveren uit de koelkast en garneer ze met een beetje munt en sinaasappelrasp.