Het idee voor deze visrolletjes kwam eigenlijk toen ik mijn gevulde rundervinken aan het maken was en ik vond het wel erg leuk om zo met 2 smaken vis te experimenteren. Persoonlijk vind ik het geheel erg super leuk uitzien en de smaak verrassend en lekker. De vis vult elkaar goed aan en past ook goed bij de vulling. Heerlijk en verrassend gerechtje was helemaal niet moeilijk is om te maken. Je kan zelfs gemakkelijk alles voorbereiden zodat je het alleen nog in de oven hoeft te zetten.

35 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 scholfilets (in gefileerde plakjes)
  • 200 gr gerookte zalm
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • verse basilicum
  • 1 citroen
  • zout en peper
  • 250 ml witte wijn
  • 250 ml visbouillon
  • parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Hak de basilium fijn. Snijd de zontomaatjes fijn. Rasp de schil van de citroen en hak deze fijn. Leg de schol op een plank, leg de gerookte zalm eroverheen. Verdeel de citroenrasp, de basilicum, de zontomaatjes en wat parmezaanse kaas over de zalm. Rol nu de plakjes vis op en steek er een houten stokje doorheen zodat het goed aan elkaar blijft zitten.

Pak een ovenschaal en giet hier de witte wijn en de visbouillon in. Zet de visrolletjes in de ovenschaal. Zodat ze minstens tot halverwege in het vocht staan. Zet de vissen 20 minuten in de oven, zodat de vissen in het vocht pocheren.

Serveer met een zachte en luchtige puree.