Heerlijke salade met gele courgette uit mijn moeders tuin. Ondanks dat ik niet van plan ben om mijn eigen groenten te gaan verbouwen, profiteer ik graag mee van mijn moeders inspanningen. Groenten uit de eigen tuin zijn toch altijd een stukje smaakvoller. De zachte, smaakelijke courgette past goed bij de frisse paprika en het pesto sausje maakt het geheel helemaal af.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 gele courgette
  • 1 oranje paprika
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 20 gr verse basilicum
  • verse peterselie
  • 1 bosuitje
  • 1 teen knoflook
  • Handje pijnboompitjes
  • ½ citroen
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • olijfolie

Zo maak je het:

Begin met het maken van de pesto, haal de basilicumblaadjes van de stokjes en hak deze fijn of stop ze in de blender. Ontvel de knoflook en haal het worteltje eruit. Pers de knoflook uit bij driekwart van de basilicum. Voeg de pijnboompitjes toe. Pers het sap van 1 citroen uit boven de blender. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en pureer alles fijn. Zodra het geheel een mooie spread is voeg je driekwart van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Mix alles nog eventjes. Voeg nu de yoghurt toe zodat er een yoghurt-pesto dressing ontstaat.

Was de groenten. Snijd de courgette in dunne plakjes met je mandoline. Grill de gele courgette in je grillpan totdat de plakjes glazig worden. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes en hak de rest van de basilicum, het bosuitje en de peterselie fijn.

Leg de gegrilde courgette op een bord. Verdeel de paprika er overheen. Strooi de kruiden, het bosuitje en wat peper over het bord. Sprinkel het youghurt-pesto sausje er overheen en rasp als laatste nog wat parmezaanse kaas erbij.