Lekkere maaltijdsalade voor de warme zomerdagen! geniet er nog van vandaag!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets
  • gemende salade
  • cherry tomaatjes
  • mozzarella
  • zongedroogde tomaatjes
  • verse pesto

Zo maak je het:

Dit is een lauwwarme salade met gebakken kipreepjes. De kipreepjes bak ik op een grillplaatje.

Begin met het opwarmen van de grillplaat.

Maak de kipfilet schoon en snijd deze in dunne reepjes. Bestrijk de reepjes met wat pesto aan beide kanten. Zodra de grillplaat heet is, leg je de kipreepjes erop.

Grill de kip totdat deze een mooi grill patroon heeft (ongeveer 5-8 minuten).

Maak ondertussen de rest van de salade klaar. Leg de sla in een kom of op de borden. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en strooi deze erover heen.Voor deze salade heb ik mini-mozzarella bolletjes gebruikt. Snijd deze over de helft en verspreid ze over de salade. Natuurlijk kan je ook gewone mozzarella gebruiken, in dat geval kan je er kleine blokjes van snijden.

Haal de kipreepjes van de grill en strooi deze over de salade. Verdeel als laatste wat zongedroogde tomaatjes over de salade en maak af door er nog een beetje pesto (losgeklopt met olijfolie) overheen te sprenkelen.