Gemakkelijke, kleurrijke salade die je eigenlijk bij elke gelegenheid kan maken. Ik maak deze salade regelmatig en vind hem eigenlijk een beetje gewoontjes. Maar juist daarom kreeg ik het advies om hem toch op de blog te plaatsen. Dus bij deze een lekkere, gemakkelijke salade die je gewoon lekker doordeweeks kan eten.

10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gr eikenblad salade
  • 50 gr feta
  • 1 avocado
  • 100 gr cherrytomaten
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • olijfolie
  • zout en peper
  • citroensap

Zo maak je het:

Doe de sla in een saladekom. Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado in dunne plakjes. Verdeel de avocado over de salade. Was de tomaatjes en snijd deze in kwarten. Verdeel de tomaatjes over de salade. Kruimel als laatste de feta over de salade.

Maak nu het sausje, pak een klein kommetje,  doe hierin de olijfolie, het citroensap, de mosterd, wat peper en wat zout. Roer alles met een garde stevig door elkaar totdat er een gladde, lichtgele, bijna gebonden saus ontstaat.