Heerlijke, smaakvolle stoofpot met de frisheid van de venkel en sinaasappel aangevuld met een volle rode wijn. Let op: het voorbereidende werk kost niet veel tijd maar het vlees moet een paar uur lekker stoven om goed gaar te worden en alle smaken op te nemen.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr stooflappen
  • 1 aubergine
  • 2 venkelknollen
  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • verse rozemarijn
  • 4 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 300 ml runderbouillon
  • 200 ml stevige rode wijn
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de stooflappen in hapklare stukjes en strooi hier wat zout en peper overheen. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd deze over de helft. Verwijder de wortel.

Snijd een dun laagje van de schil van de sinaasappel (alleen het oranje).

Zet een braadpan op het vuur en smelt hierin wat boter. Doe de ui in de pan, pers de knoflook in de pan en fruit het geheel 2 minuten. Voeg nu het vlees toe. Bak het vlees op hoog vuur even aan. Draai zodra het vlees aan alle kanten gekleurd is het vuur laag en voeg de rode wijn, de runderbouillon, de kruidnagels, rozemarijn, laurierblaadjes en de sinaasappelschillen toe. Breng het geheel aan de kook en laat het geheel 3.5 uur sudderen. Roer af en toe door zodat het vlees niet aan de bodem van de pan blijft zitten.

Snijd ondertussen de venkel in dunne reepjes en de aubergine in stukjes. Haal na 3.5 uur de kruidnagels, sinaasappelschillen en laurierblaadjes uit de pan en voeg de aubergine en venkel toe en laat alles nog 30 minuten staan.

Hak wat peterselie en het groen van de venkel fijn. Serveer het vlees met de verse kruiden eroverheen.
Lekker met een zachte, smeuïge puree.