Uitdagende stoofschotel, niet moeilijk om te maken maar ik vind zelf flamberen toch altijd wel even spannend. 🙂 Dit is een gemakkelijke stoofschotel, afgeleid van een echte stroganoff met een kleine eigen twist. Laat je niet afschrikken door de tijdsduur, dit heeft vooral te maken met het laten sudderen van het vlees. De echte bewerking is gemakkelijk en duurt ongeveer een half uurtje, gesplitst in 2 delen.

30 minuten
Uitdagend
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr biefstukreepjes
  • 300 gr verschillende paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • augurkjes
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 70 ml Pastis
  • 300 ml water
  • 150 gr witte rijst
  • verse peterselie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Pel de knoflook en snijd deze over de helft. Verwijder de wortel. Pel de ui en snijd deze in kwarten en daarna in dunne reepjes. Hak de peterselie fijn. Snijd de augurkjes in dunne schijfjes.

Snijd de paddenstoelen in kwarten. Bestrooi de biefstuk met wat zout en peper

Zet een grote braadpan op het vuur en smelt hierin wat bakboter. Voeg zodra de boter gesmolten is de de biefstuk en de paddenstoelen toe en bak deze even op hoog vuur. Voeg nu ook de ui toe en pers de knoflook in de pan uit, laat alles even staan.  Laat de biefstuk een uur sudderen, voeg wat water toe en roer regelmatig.

Voeg nu de augurken en de peterselie toe. Blus alles met de pastis, steek deze aan en laat de alcohol verbranden. Voeg zodra het vuur uit is het paprika poeder en de crème fraîche toe. Roer nog even goed.

Serveer met witte rijst.