Stokbroodjes met rouille is een typisch bijgerechtje voor bij de bouillabaisse maar deze mayonnaise met een basis van paprika is ook erg lekker bij andere gerechten zoals zelfgebakken frietjes of een heerlijk biefstukje.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 rode paprika
  • 2 eierdooiers
  • saffraan
  • citroen
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • 1 el Franse mosterd

Zo maak je het:

Verwarm je grill voor. Snijd de paprika in grote stukken en sprenkel hier wat olijfolie en zeezout overheen. Grill de paprika voor ongeveer 20 minuten zodat de schil gemakkelijk loslaat. Haal de paprika uit de oven en laat ze afkoelen. Verwijder de schil als ze afgekoeld zijn.

Kook een beetje water om de saffraan even in te leggen, dit hoeft maar een klein laagje te zijn, en laat het hier 1 minuutje in wellen.

Doe de eierdooiers, het uitgeperste citroensap, de mosterd, de saffraan peper en zout in een mengbakje voor je staafmixer.

Meng alles goed met de staafmixer door elkaar. Begin nu rustig te mixen en voeg scheutje voor scheutje wat zonnebloemolie erdoorheen. Blijf dit herhalen totdat de mayonaise luchtig maar stevig is. Voeg nu de paprika stukken toe en mix deze door de mayonaise. Voeg indien nodig nog wat extra zonnebloemolie toe om de mayonaise steviger te maken.