Quesadilla’s zijn super simpel om te maken en heerlijk als je het druk hebt, niet zoveel tijd hebt om te koken of als het te warm is en je even een snelle hap wilt. Het voordeel is ook; je kan er vanalles tussenstoppen dus honderden verschillende variates mogelijk. Deze beviel me erg goed, warm gebakken champignons met frisse spinazie en een heerlijke tomatensalsa.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 4 wraps
  • 150 gr paddenstoelen
  • 2 eetlepels kruidenkaas
  • verse spinazie
  • 1 ui
  • geraspte mozzarella kaas
  • olijfolie
  • 2 tomaten
  • witte wijnazijn
  • peper en zout
  • basilicum

Zo maak je het:

Snijd de paddenstoelen in dunne schijfjes. Zet een bakpan op het vuur. Verhit wat olie en voeg de paddestoelen toe. Bak ze voor ongeveer 10 minuten en voeg dan 2 eetlepels kruidenkaas toe. Laat de kaas smelten en haal de pan van het vuur.

Leg de wrap open op je grill (of in een schone bakpan), verdeel wat paddenstoelen mengsel over de wrap, begin in het midden en laat een randje bij de uiteinden vrij. Strooi er wat kaas en spinazie overheen. Leg een tweede wrap over de eerste heen en sluit de grill. Grill het geheel voor ongeveer 8 minuten. Indien je de quesadilla in een pan bak leg je een pannendeksel die net iets kleiner is dan de pan op de wraps. Ook nu bak je de quesadilla voor 8 minuten.

Maak nu de tomatensalsa. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten open en verwijder de zaadlijsten. Doe de tomaten en ui in een kom met wat olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout. Roer goed door elkaar.

Hak de basilicum fijn en roer deze er doorheen.

Serveer de quesadilla met de tomatensalsa.