Lekker en gemakkelijk vispotje met courgette. Gemakkelijk om te maken op een ‘gewone’ doordeweekse dag en ook leuk om mee te shinen tijdens een dineetje. Voordeel blijft dat het gemakkelijk en snel te maken is dus dat je niet uren in de keuken hoeft te staan en wel iets lekkers op tafel zet.

35 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr garnalen
  • 200 gr zalm
  • 200 gr pangafilet
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • ½ potje zwarte olijven
  • 250 ml kookroom
  • 150 ml visbouillon
  • Verse peterselie
  • Peper

Zo maak je het:

Pel indien nodig de garnalen. Snijd de overige vis in hapklare blokjes. Pel en snipper de ui.

Snijd de courgette in dunne plakjes en daarna in kwarten. Laat de olijven uitlekken en snijd deze in dunne ringetjes. Hak de peterselie fijn.

Zet de tajine (of pan) op het vuur. Giet hier wat olijfolie in en laat deze heet worden. Zodra de olijfolie heet is, voeg je de ui toe, laat deze 2 minuten fruiten. Voeg de courgette toe, bak de courgette voor 5 minuten.  Giet er nu de kookroom en de visbouillon bij. Voeg ook wat peper toe. Roer alles goed doorelkaar en laat 5 minuten koken. Voeg daarna de vis, de olijven en de gehakte peterselie toe. Laat alles nog 10 minuten staan totdat de vis gaar is.

Dit vispotje is erg lekker met verse pasta of met aardappelpuree. De saus is namelijk te lekker om te laten staan!