Super leuk gerechtje om te maken! Ik vind het echt heel erg leuk om rollade te maken met een eigengemaakte vulling. Is toch wat anders dan een gewoon stukje vlees met saus! Mooi gerechtje voor tijdens het Kerstdiner omdat je de rollade goed kan voorbereiden zodat je niet zo lang in de keuken staat. Je kan alles klaar maken, tot aan dat je de rollade in de oven zet. Altijd fijn om niet te lang in de keuken te staan als je eters hebt. Geniet ervan!

50 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gr runderlende
  • 75 gr groene olijven zonder pit
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • olijfolie
  • zout en peper
  • verse peterselie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Giet het vocht van de olijven uit het potje en doe de olijven in een bakje voor de staafmixer. Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukken en voeg deze toe aan de olijven. Pureer nu alles goed met de staafmixer tot het een zachte spread is. Voeg als laatste een klein scheutje olijfolie toe en pureer nog een klein beetje om het geheel goed smeuïg te maken.

Hak de amandelen fijn.

Leg de runderlende op een schoon en droog stukje aanrecht. Bestrooi de lende aan beide kanten met wat zout en peper. Smeer een kant in met de zongedroogde tomatenpuree. Strooi er daarna de gehakte amandelen overheen.

Rol de lende nu strak op en gebruik keukentouw om de lende vast te binden.

Doe een flinke hoeveelheid bakboter in een pan en bak de rollade een paar minuten aan alle kanten. Doe de rollade in een ovenschaal. Giet de boter er overheen. Zet de rollade nog 30 minuten in de oven. Haal  hem er elke keer na 10 minuten even uit om hem te bedruipen met het vocht.

Snijd de rollade in mooie, dunne plakken. De rollade mag nog een beetje rood zijn. Serveer de rollade met wat peterselie en een beetje kookvocht er overheen.