Super gemakkelijke maar heerlijke en indrukwekkende rollade. Deze rollade kost maar weinig moeite alleen hij moet wel 45 minuten in de oven. Dus je moet er wel voldoende tijd voor uittrekken. Verder is hij gemakkelijk te maken en daardoor heel fijn om klaar te maken als je een etentje hebt. Zo kan je tijd met je gasten doorbrengen terwijl het maaltje in de oven gaar wordt. Lekker om te serveren met verse krieltjes met rozemarijn uit de oven.

55 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 400 gram runderlap
  • 1 citroen
  • verse peterselie
  • 50 gr ongezouten pistachenootjes
  • 50 gr parmaham
  • peper naar smaak

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Hak de peterselie en de pistachenootjes klein. De pistachenootjes hoeven niet helemaal fijn. Het is wel de bedoeling dat je ze goed proeft. Rasp de schil van de citroen en hak deze fijn indien nodig.

Leg de runderlap open op een grote plank. Bestrooi aan beide kanten met wat peper naar smaak.

Bedek de binnenkant van de runderlap met de parmaham. Strooi hier de pistachenootjes, de peterselie en de citroenrasp overheen.

Rol de runderlap op en knoop deze met keukentouw dicht. Zet een bakpan op het vuur. Schroei de rollade aan alle zijden kort dicht. Doe de rollade met het bakvet in een ovenschaal. Bedek met aluminiumfolie en zet de rollade voor ongeveer 45 minuten in de oven. Haal de rollade er elke 15 minuten uit om er even wat van het bakvet overheen te scheppen zodat hij niet uitdroogt.

Na 45 minuten kan je de rollade eruit halen. Verwijder het touw en snijd de rollade in dunne plakken.