Soms heb je s’ avonds gewoon niet zoveel tijd of zin om iets moeilijks te koken maar afhalen is het toch ook niet helemaal….wat moet je dan? Nou, dan kan je bijvoorbeeld een lekkere roerbakschotel met rijst maken. Super snel en makkelijk en daarnaast nog gezond ook! Zelf had ik het een beetje te druk de laatste tijd om echt uitgebreid te koken en dit gerechtje is dus geboren uit noodzaak maar toch de moeite van het delen waard.

Roerbakschotel met rijst
25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr basmati rijst
  • 1 paksoi
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 3 bosuitjes
  • ½ rode peper
  • Verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 3 el soja saus

Zo maak je het:

Zet een pan met water op het vuur, zorg dat er voldoende water in zit voor de rijst.

Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de kerstomaatjes door de helft. Haal de bladeren van de paksoi en snijd de stelen in reepjes van ongeveer 0.5 cm.  Hak de bladeren ook wat kleiner. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes. Snijd het pepertje over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak het pepertje fijn.

Pel de knoflook, snijd het teentje over de helft, verwijder het worteltje. Snijd een stukje van 3 cm van de gember, schil de gember.

Zodra het water voor de rijst kookt, voeg je de rijst en een blokje groentebouillon toe. Laat de rijst 8 minuten koken.

Zet een bakpan op het vuur, doe hierin wat olijfolie. Pers het knoflookteentje uit in de pan, voeg het pepertje, de stelen van de paksoi en de champignons toe. Rasp de gember uit boven de pan. Roer alles goed door elkaar terwijl je het op hoog vuur bakt.

Blijf goed roeren. Voeg na 5 minuten bakken de sojasaus, de tomaatjes, de bosuitjes en de bladeren van de paksoi toe. Blijf goed roeren, zodra de rijst klaar is, giet je deze af.

Schep de rijst op de borden en voeg er daarna een flinke schep van de groenten aan toe.

Lekker en gezond!

Roerbakschotel met rijst
Roerbakschotel met rijst