Gemakkelijk en snel maar zeer smakelijk roerbakgerechtje. Door de toevoeging van de gember en de citroengras, toch een hele aparte en niet standaard maar lekker frisse smaak!

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr roerbakmie
  • 200 gr garnalen
  • 100 gr sugarsnaps
  • 100 gr cherry tomaten
  • 10 gr verse gember
  • 1 stronkje limoengras
  • 1 bosuitje
  • 1 teentje knoflook
  • sojasaus
  • peper

Zo maak je het:

Snijd de limoengras in 2 cm stukken

Zet een pan met water op, voeg hieraan 2 stukken limoengras toe breng deze aan de kook en kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak.

Zet een tweede pan met water en ook twee stukken limoengras op het vuur, breng aan de kook en voeg de sugarsnaps toe en kook deze voor 7 minuten.

Giet beide pannen af.

Zet een bakpan op het vuur, voeg een beetje olie toe. Pel de knoflook, snijd deze over de helft, verwijder de wortel en pers deze uit in de pan. Voeg de garnalen toe en rasp de gember over de garnalen. Strooi er als laatste wat peper bij. Bak de garnalen, roer regelmatig voor 10 minuten. Voeg de sugarsnaps toe aan de garnalen. Snijd de tomaten over de helft en voeg de tomaten toe aan de garnalen, roerbak voor 2 minuten en voeg dan de mie toe. Maak naar smaak af met wat sojasaus, olijfolie en peper.

Serveren maar!