Frisse en snelle amuse met heerlijke rivierkreeftjes en een komkommer met een zuurtje. Deze amuse kan je goed al ruim voor het serveren bereiden.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • ¼ komkommer
  • ½ rode ui
  • 100 gr rivierkreeftjes
  • ½ limoen
  • dille
  • 2 el mascarpone
  • peterselie
  • peper
  • olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Zet een kleine bakpan op het vuur en smelt hierin wat boter. Voeg zodra de boter gesmolten is de gesnipperde ui toe en fruit voor 1 minuut. Voeg nu de rivierkreeftjes en wat peterselie toe. Bak voor 5 minuten en laat daarna afkoelen.

Was en schil de komkommer. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer. Snijd de komkommer in hele kleine blokjes en maak aan met wat olijfolie en rode wijnazijn.

Doe de mascarpone met flink wat dille, peper en het sap van ½ limoen in een kommetje en roer goed.

Leg een schepje van de komkommer onder in je serveerschaaltje. Doe hierop een flinke schep van de afgekoelde kreeftjes en maak af met een toefje mascarpone en een peterselieblaadje.