Romige risotto met verse tomaatjes, mozzarella en pesto! Heerlijk! Past super goed bij een lekker stukje vis zoals bijvoorbeeld zalm.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 ui
  • 150 gr risottorijst
  • peper
  • 250 gr cherry tomaten
  • 150 gr mozzarella
  • 900 ml groentenbouillon
  • pesto
  • olijfolie

Zo maak je het:

Zet om te beginnen 900 ml groentenbouillon klaar en een redelijk grote kookpan met een dikke bodem op je fornuis. Snipper nu je uitje klein. Weeg alvast de risotto af op de juiste hoeveelheid.

Zet nu de pan voor de rijst op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Voeg als de olie warm is het uitje toe. Fruit het uitje 2 minuten in de olijfolie en voeg daarna de risottorijst toe. Roer de rijst goed door zodat alle rijstkorrels glanzen van de olie. Laat ze even een minuutje de olie opnemen en voeg ook wat peper toe.

Begin nu langzaam wat van het bouillon mengsel toe te voegen. Doe dit in verschillende fases, niet alles tegelijk maar ook niet te weinig zodat je elke minuut moet bijvullen. Ik denk dat ongeveer 100-200 ml per keer wel een mooie hoeveelheid is. Blijf de rijst goed doorroeren zodat het niet aanbakt.

Snijd de tomaatjes in kwarten en snijd de mozzarella in kleine blokjes.

Voeg bij de laatste schep bouillon ook de tomaten en mozzarella toe.

De risotto is klaar als het vocht zo opgenomen is dat er een smeuïge rijstsubstantie ontstaan is zonder de harde kern. Natuurlijk merk je dit meteen als je proeft en er geen harde stukjes meer in de rijst zitten maar je kan het ook zien aan de kleur van de rijst, de rijst is heel wit en wordt steeds een beetje zachter van kleur. Zodra alle echt witte stukjes weg zijn, is de rijst goed.

Voeg als laatste bij het serveren een klein schepje pesto toe aan de borden.

Smakelijk!