Pompoen en ik hebben een beetje een haat liefde verhouding. Ik vind het altijd super interessant en mooie vruchten…. Maar wat moet ik er nou mee?!?! De smaak vind ik eerlijk gezegd ook niet altijd even fantastisch en soms zelfs een beetje saai, het zoete vind ik moeilijk te combineren dus eerlijk gezegd laat ik de pompoen dan toch vaak links liggen en pak ik uiteindelijk dan toch wat anders.

 

Maar het na- en voordeel van het onderhouden van een foodblog is dat ik dan toch vind dat ik ook met pompoen wat verschillende recepten moet proberen te maken. En zeker in de herfst. Ravioli is natuurlijk niet meteen het allermakkelijkste maar ik kreeg vrij snel het idee om de pompoen te combineren met feta (volgens mij maakte mijn moeder daar vroeger nog wel eens een combinatie mee met pompoensoep en feta, maar ik weet het eigenlijk niet helemaal zeker meer). De combinatie is wel goed; het zoete van de pompoen met een beetje bite van de chili en het zoute van de feta. Al met al een geslaagd experiment!

Ravioli met pompoen en feta
45 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 12 ravioli’s:

  • voor het deeg:
  • 100 gr pastabloem
  • 1 ei
  • zout
  • voor de vulling:
  • ½ pompoen
  • 50 gr feta
  • verse peterselie
  • chiliflakes
  • water
  • voor de saus:
  • 50 gr gezouten roomboter
  • verse salie
  • chiliflakes

Zo maak je het:

Begin met het snijden van de pompoen, de schil van de pompoen is erg hard. Houd hier dus rekening mee en zorg dat je, jezelf niet in je vingers snijd.

Verwijder de pompoen zaden en snijd het vruchtvlees van de schil af. Doe het vruchvlees met een flinke scheut water en wat chiliflakes in een pannetje en laat dit zeker 15 minuten koken. Roer regelmatig.

Meng de pastabloem, het ei en een snufje zout met elkaar in de keukenmachine tot een zachte deegbal ontstaat.

Zet het deeg in de koelkast.

Check de pompoen, zodra de pompoen zacht genoeg is om er een mousse van de te maken, haal je hem van het vuur. Als de pompoen te droog wordt, kan je best een beetje extra water toevoegen en het nog even laten staan.

Zodra de pompoen zacht is, haal je deze van het vuur en met je staafmixer mix je de pompoen tot een zachte mousse. Rasp met een kaasrasp mooie kleine stukjes van de feta en hak de peterselie fijn.

Bestuif een stuk van je aanrecht met bloem en rol twee flinke lappen van je pastadeeg. Haal de lappen drie keer door de lasagnestand van je pastamachine, zorg dat de lappen breed genoeg zijn om de ravioli ‘s mee te maken. Zelf heb ik een raviolivorm waar ik meteen 12 ravioli ‘s in kan maken. Deze is echt ideaal en als je van plan bent om vaker ravioli te maken, zou ik je deze zeker aanraden. Bestuif de raviolivorm (indien nodig) met bloem en rol de eerste lap deeg hierover heen, zorg dat de lap de vorm voldoende bedekt.

Vul de vormpjes met de pompoen. Strooi er dan wat feta en peterselie overheen, ben niet zuinig met de feta. Als ze allemaal gevuld zijn, leg je de tweede lap deeg eroverheen. Rol nu met de deegroller over de raviolivorm en zorg dat alle zijkantjes goed aan elkaar plakken. Haal voorzichtig de ravioli ‘s uit de vorm.

Zet een pan met water op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je wat zout en wat olijfolie toe. Daarna kunnen de ravioli ‘s in het kokende water. Ze moeten ongeveer 5 tot 6 minuten koken.

Zet een klein steelpannetje op het vuur en smelt hierin de boter. Hak ondertussen de salie fijn en voeg deze samen met wat chiliflakes toe aan de boter. Laat een paar minuutjes flink heet worden.

Haal de ravioli ‘s uit het water, leg ze op een bordje en giet er een klein beetje saus overheen.

Smakelijk!

Ravioli met pompoen en feta
Ravioli met pompoen en feta
Ravioli met pompoen en feta
Ravioli met pompoen en feta
Ravioli met pompoen en feta