Het is echt dieptriest weer! Als het dan toch winter is, dan heb ik liever dat het echt goed koud is, lekker sneeuwt en  goed zonnig is, maar helaas krijgen we weer bijna alleen maar trieste regen deze winter. Tijd om weer eventjes af te reizen naar het zuiden en de echte smaak van Italië naar boven te halen. Deze ravioli is heerlijk zacht en toch verrassend fris van smaak. De pijnboompitjes in de vulling zorgen voor een beetje bite. Echt een lekker fris en licht voorgerechtje.

ravioli-mozzarella
30 minuten
Uitdagend
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 12 ravioli ’s:

  • Voor het deeg:
  • 100 gr pastabloem
  • 1 ei
  • zout
  • Voor de vulling:
  • 1 bol buffelmozzarella
  • een handje pijnboompitjes
  • 10 basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de saus:
  • 3 tomaten
  • 5 kleine kerstomaatjes
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

Meng de pastabloem, het ei en een snufje zout met elkaar in de keukenmachine tot een zachte deegbal ontstaat.
Zet het deeg in de koelkast en begin met de vulling.

Snijd de mozzarella in hele kleine stukjes, hak de pijnboompitjes fijn en hak de basilicumblaadjes fijn. Doe alles met een scheutje olijfolie en een beetje peper en zout in een kommetje. Roer alles goed door elkaar.

Snijd alvast de kerstomaatjes in kwarten en rasp de schil van de citroen. Breng water aan de kook om de grote tomaten te ontvellen. Snijd hiervoor heel oppervlakkig een kruis in de tomaten. Leg ze 2 minuten in het water. Giet het kokende water af en koel de tomaten af. Snijd het kroosje eruit en pureer de tomaten met je staafmixer of blender. Zet de gepureerde tomatensaus even apart en haal je pastadeeg uit de koelkast.

Bestuif een stuk van je aanrecht met bloem en rol twee flinke lappen van je pastadeeg. Haal de lappen drie keer door de lasagnestand van je pastamachine. Zorg dat de lappen breed genoeg zijn om de ravioli’s mee te maken. Zelf heb ik een raviolivorm waar ik meteen 12 ravioli ‘s tegelijk in kan maken. Deze is echt ideaal en als je van plan bent om vaker ravioli te maken, zou ik je deze zeker aanraden. Bestuif de raviolivorm (indien nodig) met bloem en rol de eerste lap deeg hierover heen, zorg dat deze lap de vorm voldoende bedekt.

Vul de vormpjes met het mozzarella mengsel. Als ze allemaal gevuld zijn, leg je de tweede lap deeg eroverheen. Rol nu met de deegroller over de raviolivorm en zorg dat alle zijkantjes goed aan elkaar plakken. Haal voorzichtig de ravioli’s uit de vorm.

Zet een pan met water op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je wat zout en wat olijfolie toe. Daarna kunnen de ravioli’s in het kokende water. Ze moeten ongeveer 5 tot 6 minuten koken.

Zet een klein steelpannetje op het vuur met een scheutje olijfolie. Doe hierin de tomatensaus, de rasp van de citroen en een beetje peper en zout. Voeg wat gehakte basilicum toe en de kleingesneden kerstomaatjes. Zodra het sausje kookt haal je het van het vuur.

Haal de ravioli’s uit het water, leg ze op een bordje en giet er een klein beetje saus overheen.

Smakelijk!

ravioli-mozzarella
ravioli-mozzarella
ravioli-mozzarella