Ravioli’s om je vingers bij af te likken! Zelfgemaakt pastadeeg gevuld met een aubergine spread met parmezaanse kaas en truffel! Overgoten met een salie-roombotersausje.

60 minuten
Uitdagend
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • Voor het deeg:
  • 200 gr pastabloem
  • 2 eieren
  • zout
  • Voor de vulling:
  • 1 aubergine
  • truffelolie
  • rozemarijn
  • 1 ui
  • bieslook
  • parmezaanse kaas
  • Voor de saus:
  • parmezaanse kaas
  • verse salie
  • gezouten boter

Zo maak je het:

Snijd de aubergine in dikke plakken en bestrooi met zout. Laat 10 minuten staan zodat het water eruit kan trekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de uitgelekte aubergine in een ovenschaal.

Pel en snipper de ui en strooi deze bij de aubergine. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Pers de knoflook bij de aubergine. Sprenkel wat olijfolie over de aubergine en leg de rozemarijn in de ovenschaal. Zet de aubergine 40 minuten in de oven.

Meng ondertussen de pastabloem, het ei en een snufje zout met elkaar in de keukenmachine tot een zachte deegbal ontstaat.

Zet het deeg in de koelkast.

Haal de schaal met aubergine uit de oven en doe de gehele inhoud (behalve de takjes van de rozemarijn) deze in je keukenmachine. Meng totdat je een zachte auberginespread krijgt.

Bestuif een stuk van je aanrecht met bloem en rol twee flinke lappen van je pastadeeg. Haal de lappen drie keer door de lasagnestand van je pastamachine, zorg dat de lappen breed genoeg zijn om de ravioli ‘s mee te maken. Zelf heb ik een raviolivorm waar ik meteen 12 ravioli ‘s in kan maken. Deze is echt ideaal en als je van plan bent om vaker ravioli te maken, zou ik je deze zeker aanraden. Bestuif de raviolivorm (indien nodig) met bloem en rol de eerste lap deeg hierover heen, zorg dat de lap de vorm voldoende bedekt.

Vul de vormpjes met de aubergine spread. Sprenkel er wat truffelolie, parmezaanse kaas en bieslook overheen. Als ze allemaal gevuld zijn, leg je de tweede lap deeg eroverheen. Rol nu met de deegroller over de raviolivorm en zorg dat alle zijkantjes goed aan elkaar plakken. Haal voorzichtig de ravioli ‘s uit de vorm.

Zet een pan met water op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je wat zout en wat olijfolie toe. Daarna kunnen de ravioli ‘s in de kokende bouillon. Ze moeten ongeveer 5 tot 6 minuten koken.

Zet ondertussen ook een kleine pan op het vuur en verwarm hierin flink wat boter. Voeg de blaadjes salie toe en laat even bakken.

Haal de ravioli’s uit het water en leg ze op een bord. Serveer hierover een flinke schep van de salie-botersaus en strooi wat geraspte parmezaanse kaas eroverheen.