Ravioli maken vind ik gewoon super leuk! Het is net een ingepakt taartje dat je verzint en mag uitpakken aan tafel. Ik vind het heerlijk om met nieuwe varianten te komen. Hierbij een semi-zoete ravioli gevuld met gegrilde punt paprika spread.

ravioli-paprika-ricotta
45 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 12 ravioli’s:

  • voor het deeg:
  • 200 gr pastabloem
  • 2 eieren
  • zout
  • voor de vulling:
  • 2 puntpaprika’s
  • 100 gr ricotta
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • 1 citroen
  • pijnboompitjes

Zo maak je het:

Meng de pastabloem, het ei en een snufje zout met elkaar in de keukenmachine tot een zachte deegbal ontstaat.

Zet het deeg in de koelkast en begin met de vulling.

Gril de paprika’s 20 min in de oven om ze gemakkelijk te ontvellen. Zorg ervoor dat je de paprika’s regelmatig draait zodat alle kanten van het vel kunnen blakeren onder de gril. Haal de paprika’s eruit en laat ze even afkoelen. Pel daarna voorzichtig het velletje eraf. Als het goed is kan je dit er nu in lange stukken gemakkelijk af halen. Snijd de paprika nu over de helft en haal de zaadjes en de zaadlijsten eruit.

Snijd de paprika’s in grove stukken en doe ze in een kom waar je gemakkelijk met je staafmixer in kan of in de blender.

Doe de puntpaprika en ricotta bij elkaar in een menkommetje. Hak de peterselie fijn en doe deze bij de paprika. Houd wat apart voor de garnering. Rasp de schil van de citroen (houd ook hier wat van apart) en pers de citroen uit. Voeg de citroen en wat peper en zout toe. Roer alles goed doorelkaar.

Haal je pastadeeg uit de koelkast.

Bestuif een stuk van je aanrecht met bloem en rol twee flinke lappen van je pastadeeg. Haal de lappen drie keer door de lasagnestand van je pastamachine, zorg dat de lappen breed genoeg zijn om de ravioli ‘s mee te maken. Zelf heb ik een raviolivorm waar ik meteen 12 ravioli ‘s in kan maken. Deze is echt ideaal en als je van plan bent om vaker ravioli te maken, zou ik je deze zeker aanraden. Bestuif de raviolivorm (indien nodig) met bloem en rol de eerste lap deeg hierover heen, zorg dat de lap de vorm voldoende bedekt.

Vul de kussentjes met de paprika spread. Strooi er als laatste wat citroenrasp, peterselie en fijngehakte pijnboompitjes overheen.

Als ze allemaal gevuld zijn, leg je de tweede lap deeg eroverheen. Rol nu met de deegroller over de raviolivorm en zorg dat alle zijkantjes goed aan elkaar plakken. Haal voorzichtig de ravioli ‘s uit de vorm.

Zet een pan met water op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je wat zout en wat olijfolie toe. Daarna kunnen de ravioli ‘s in het kokende water. Ze moeten ongeveer 5 tot 6 minuten koken.

Haal de ravioli’s uit het water en serveer ze met een beetje van de overgebleven paprikaspread. Strooi er ter garnering nog wat peterselie, citroenrasp en pijnboompitjes overheen.

ravioli-paprika-ricotta
ravioli-paprika-ricotta