Heerlijk bijgerechtje vol groenten. Ratatouille wordt op heel veel verschillende manieren en met verschillende ingrediënten gemaakt maar centraal staan altijd de groenten. De combinatie van verse groenten, kruiden en uiteindelijk de parmezaanse kaas is een echte topper. Ik vind dat deze manier van groenten bereiden, de beste smaken naar boven haalt.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 puntpaprika
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • rozemarijn
  • salie
  • tijm
  • oregano
  • 2 knoflooktenen
  • peterselie
  • 200 ml rode wijn
  • 2 el balsamico azijn
  • basilicum
  • parmezaanse kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Hak de kruiden fijn. Was de groenten en snijd alle groenten in hapklare stukken. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel.
Doe een flinke scheut olijfolie in een braadpan. Doe hierin de ui en fruit de ui voor 2 minuten, voeg nu de kruiden (alles behalve de basilicum) toe en roer goed door.

Roer de aubergine door het ui en kruidenmengsel en bak voor 5 minuten. Voeg daarna de courgette en paprika toe. Pers de knoflook bij de groenten en laat alles heet worden. Voeg nu de tomatenblokjes, balsamico azijn en rode wijn toe. Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Serveer de ratatouille met wat geraspte parmezaanse kaas en basilicum eroverheen gestrooid.