Mexicaanse quesadilla met tonijn en een frisse yoghurtdip. Heerlijk als lunch gerechtje of ook goed in kleine hapjes te serveren.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 8 wraps
  • 1 blikje tonijn
  • ½ rode paprika
  • 50 gr cheddar
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mosterd
  • verse peterselie
  • 1 bosui
  • 5 augurkjes
  • citroensap
  • zout en peper
  • paprikapoeder

Zo maak je het:

Laat de tonijn uitlekken en maak deze los in een schaaltje, voeg een beetje yoghurt, citroensap, peper, zout en paprikapoeder toe. Roer goed door elkaar. Snijd de paprika in kleine stukjes. Hak het bosuitje in smalle ringetjes. Rasp de cheddar. Hak de peterselie fijn.

Leg de wrap open op je grill (of in een schone bakpan), verdeel tonijn over de wrap, begin in het midden en laat een randje bij de uiteinden vrij. Strooi er wat paprika, peterselie, kaas en bosui overheen. Leg een tweede wrap over de eerste heen en sluit de grill. Grill het geheel voor ongeveer 8 minuten. Indien je de quesadilla in een pan bak leg je een pannendeksel die net iets kleiner is dan de pan op de wraps. Ook nu bak je de quesadilla voor 8 minuten.

Maak nu de yoghurt dip klaar.

Doe de yoghurt, de mosterd, wat fijngehakte peterselie, wat zout, peper en citroensap in een bakje. Hak de augurkjes klein en voeg deze ook toe. Roer alles goed door elkaar.