Fris groentengerechtje voor bij de tapastafel. De puntpaprika maakt het geheel lekker fris en matched goed met de tonijnsalade. Deze combinatie gebruik ik wel eens vaker en is super lekker samen.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 tapa gerechtje:

  • 2 puntpaprika’s
  • 1 blikje tonijn
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • verse peterselie
  • peper

Zo maak je het:

Snijd het kopje van de paprika. Haal nu met een mesje de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika.

Giet de olie uit het blikje tonijn. Doe de tonijn in een mengkom en prak alles al een beetje met een vork.

Pers de citroen uit. Voeg het citroensap, de crème fraîche, wat paprikapoeder, een beetje peper en een heel klein beetje chilipoeder toe aan de tonijn. Meng alles goed door elkaar totdat er een zachte, smeuïge tonijnsalade ontstaat.

Hak de peterselie fijn en roer deze er ook nog doorheen.

Vul de paprika met de tonijnsalade en leg ze nog even terug in de koelkast om een beetje op te stijven en goed koud te worden.