Smaakvolle en zachte preisoep met heerlijke gebakken garnaaltjes die een mooie bite en net wat extra smaak toevoegen. De soep is een klein beetje cremig maar nog altijd mooi dun en vol op smaak.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten:

  • 2 stronken prei
  • 1 ui
  • 3 kleine aardappels
  • 2 liter groentenbouillon
  • 1 knoflookteentje
  • 50 gr kleine garnaaltjes
  • verse peterselie
  • 200 ml kookroom
  • peper

Zo maak je het:

Maak de prei schoon en hak deze fijn. Schil de aardappels en rasp deze. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel.

Zet een grote soeppan op het vuur. Doe hierin wat olie, laat deze heet worden en voeg dan de ui en de prei toe. Bak de prei op hoog vuur voor 2 minuten terwijl je goed roert. Pers de knoflook bij de prei uit. Voeg de aardappels toe en roer nogmaals goed. Voeg nu de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 15 minuten koken. Hak ondertussen de peterselie fijn. Zet een klein pannetje op het vuur met wat boter. Laat de boter smelten en voeg dan de garnaaltjes toe. Bak de garnaaltjes voor een paar minuten, voeg wat peper en de peterselie toe.

Pureer ondertussen de soep, voeg de kookroom toe en proef of dat de soep op smaak is. Persoonlijk voeg ik hier normaal gesproken nog wat peper toe.

Serveer de soep met de gebakken garnaaltjes en wat verse gehakte peterselie.