Het weer is goed, tijd om de BBQ aan te steken! Hierbij een tip voor een niet zo standaard groentegerechtje van de BBQ. Gevulde portobello met pesto-couscous, mozzarella en zongedroogde tomaten.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 portobello’s
  • 100 gr couscous
  • 1 mozzarella
  • 3 zontomaten
  • 2 eetlepels pesto

Zo maak je het:

Breng water aan de kook voor de couscous. Doe de couscous met het kokende water in een mengkom. Voeg zodra de couscous klaar is de pesto toe en roer goed door. Snijd de zontomaatjes in kleine stukjes en roer deze door de couscous. Snijd ook de mozzarella in kleine stukjes en roer deze door de couscous.

Maak de portobello’s schoon, verwijder de steeltjes en de zaadlijsten en vul de portobello’s met de couscous. Leg de portobello’s op een ingevet (met olijfolie) vel aluminiumfolie op de hete BBQ en bak totdat de portobello’s gaar zijn.

Serveer meteen.