Superlekkere vegetarische combi!! Goed te doen als voorgerechtje, bijgerechtje of als onderdeel van de tapastafel!

De combinatie van tomaat, basilicum en pijnboompitjes kan bijna niet stuk en lukt altijd! Nu met de zachte toevoeging van de portobello is het helemaal een feestje.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 portobello ‘s (XXL champignons)
  • 2 tomaten
  • Verse basilicum
  • ½ rode ui
  • ½ citroen
  • peper en zout
  • olijfolie
  • pijnboompotjes

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op de grillstand.

Zet een ovenschaal klaar en vet deze alvast een beetje in met olijfolie. Snijd indien nodig het steeltje uit de portobello ‘s, rasp de plaatjes (zwarte velletjes) met een lepel uit de hoed van de portobello ‘s. Leg de portobello ‘s nu in de ovenschaal en giet er een beetje olijfolie in. Verdeel de olijfolie over de gehele portobello, hierdoor wordt de portobello straks sneller gaar en droogt hij niet uit.

Kook nu wat water om de tomaten te ontvellen, maak een klein, oppervlakkig sneetje in het vel van de tomaten en stop deze in een kom, doe het kokende water eroverheen.

Je zult zien dat het vel van de tomaten loskomt van het vruchtvlees; haal de tomaten uit het hete water en koel ze af met heel erg koud, bijna ijs-, water. Haal het vel van de tomaten, snijd het kroosje eruit en snijd de tomaten in kleine blokjes. Doe deze in een mengkommetje.

Hak alle verse basilicum fijn en pers de citroen uit. Snipper de ui en doe alles bij de tomatenblokjes.

Voeg naar smaak wat olijfolie, peper en zou toe. Roer alles goed doorelkaar en vul de portobello ’s met de tomatensalsa. Garneer met wat fijngehakte pijnboompitjes.

Zet de portobello ‘s 20 minuten onder de hete grill.