Heerlijk voorgerechtje of met salade als maaltijdsalade. Alvast een kleine knipoog naar het komende herfstseizoen.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 portobello’s
  • 50 gr bacon
  • 1 mozzarellabol
  • verse tijm
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op de grillstand.

Zet een ovenschaal klaar en vet deze alvast een beetje in met olijfolie. Snijd indien nodig het steeltje uit de portobello ‘s, rasp de plaatjes (zwarte velletjes) met een lepel uit de hoed van de portobello ‘s. Leg de portobello ‘s nu in de ovenschaal en giet er een beetje olijfolie in. Verdeel de olijfolie over de gehele portobello, hierdoor wordt de portobello straks sneller gaar en droogt hij niet uit. Leg hierin een takje tijm zodat de smaak er goed in kan trekken.

Zet de portobello in de grill voor 15 minuten. Leg de bacon naast de portobello in de grill.

Snijd in de tussentijd de mozzarella in kleine blokjes en hak de basilicum fijn.

Haal de portobello en de bacon uit de oven. Verwijder het takje tijm. Vul de portobello met de mozzarella en de basilicum. Strooi er wat peper overheen. Breek de bacon erover en zet de portobello nog 5 minuten terug onder de grill.