Goed gevulde portobello met ricotta, spinazie en spicy gehakt.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 portobello’s
  • 200 gr spinazie
  • 200 gr gehakt
  • 50 gr ricotta
  • ½ rode peper
  • 1 knoflookteen
  • pijnboompitten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Maak de portobello’s schoon, verwijder de steeltjes en de zaadlijsten.

Snijd de rode peper over de helft en verwijder de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn. Pel de knoflook en snijd deze over de helft. Verwijder de wortel. Hak de spinazie fijn.

Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin het gehakt, voeg ook de rode peper toe en pers de knoflook hierbij uit. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Doe de portobello’s in een ingevette ovenschaal. Vul ze met het gehakt-spinazie mengsel. Doe er een toefje ricotta overheen en strooi er wat pijnboompitten op.

Zet de portobello’s 15 minuten in de oven en serveer daarna direct.