Portobello’s zijn weer een voorbeeld van een enorm veelzijdige groente, waar je super veel mee kan varieren. Voor deze keer een variant met een beetje een pittige kruidenkaas. Heerlijk smeuïg, verkijk je alleen niet op de hoeveelheid, deze gevulde portobello kan best stevig aankomen. Heerlijk in de zomer om te combineren met niks anders dan een frisse salade.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 portobello ‘s (XXL champignons)
  • 200 gr roomkaas (Philadelphia neutraal)
  • verse kruiden zoals peterselie, basilicum, munt, bieslook
  • zout en peper
  • ½ citroen
  • olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op de grillstand.

Zet een ovenschaal klaar en vet deze alvast een beetje in met olijfolie. Snijd indien nodig het steeltje uit de portobello ‘s, rasp de plaatjes (zwarte velletjes) met een lepel uit de hoed van de portobello ‘s. Leg de portobello ‘s nu in de ovenschaal en giet er een beetje olijfolie in. Verdeel de olijfolie over de gehele portobello, hierdoor wordt de portobello straks sneller gaar en droogt hij niet uit.

Hak alle verse kruiden fijn en pers de citroen uit. Meng alle kruiden, de roomkaas, het citroensap en de peper en zout goed doorelkaar. Verdeel de kaas over de portobello ’s, smeer goed uit over de gehele bodem.

Strooi er als laatste nog een beetje olijfolie overheen.

Zet de portobello ‘s 20 minuten onder de hete grill.