Spicy pompoen uit de oven!

Pompoen met mozzarella
35 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 pompoen
  • 1 bol mozzarella
  • 25 gr roomboter
  • Chili flakes (soort vlokjes)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden

Snijd de pompoen door de helft en daarna in dunne schijven. Haal de schil eraf.

Leg de schijven in een ovenschaal. Smelt de boter (in een pan of de magnetron) en doe er wat chiliflakes bij. Sprenkel de gesmolten boter over de pompoen schijven.

Zet de pompoen in de oven. Snijd intussen de mozzarella in dunne plakjes.

Haal de pompoen er na 10 minuten uit en sprenkel de gesmolten boter er nogmaals overheen (arroseren zoals dat zo mooi heet). Zet de pompoen terug en herhaal dit na 10 minuten weer. Leg nu na het arroseren de plakjes mozzarella over de pompoen. Strooi er nog een klein beetje chili flakes overheen. Zet de pompoen nog 10 minuten terug in de oven.

Als het goed is zouden ze nu gaar moeten zijn, als je er goed met een vork in kan prikken, zijn ze goed. Laat ze anders nog even staan.

Je kan ze direct serveren als een mooi groenten-bijgerechtje.

Pompoen met mozzarella
Pompoen met mozzarella