Heerlijke, beetje zoete salade met een twist! Het zoete van de mango kan de twist van de pittige chilipeper goed hebben, hierbij is wel een voorwaarde dat de mango echt rijp is.

10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rijpe mango
  • 1 bol mozzarella
  • verse basilicum
  • pijnboompitjes
  • gedroogde chilipeper uit molen
  • olijfolie

Zo maak je het:

Schil de mango. Snijd langs de pit het vruchtvlees eraf. Snijd daarna het vruchtvlees in dunne plakjes en leg deze in een serveerschaal. Doe een aantal pijnboompitjes in een bakpan (zonder boter of olie) en rooster ze kort. Scheur ondertussen stukjes van de mozzarella af en leg deze bij de mango.

Hak een paar blaadjes basilicum fijn. Strooi de basilicum over de salade. Strooi er ook wat gedroogde chilipeper overheen. Maak de salade af met de pijnboompitjes en als laatste sprenkel je er wat olijfolie overheen.