Smaakvolle, frisse dip met jonge kaas en pesto. Heerlijk op een broodje en top combi met bijvoorbeeld gerookte zalm.

Pesto-kaas dip
10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 40 gr jonge geraspte kaas
  • 15 gr verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • Handje pijnboompitjes
  • ½ citroen
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • Olijfolie

Zo maak je het:

Begin met het maken van de pesto, haal de basilicumblaadjes van de stokjes en hak deze fijn of stop ze in de blender. Ontvel de knoflook en haal het worteltje eruit. Pers de knoflook uit bij de basilicum. Voeg de pijnboompitjes toe. Pers het sap van 1 citroen uit boven de blender. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en pureer alles fijn. Zodra het geheel een mooie spread is voeg je de geraspte Parmezaanse kaas toe. Mix alles nog eventjes.

Meng de pesto en crème fraîche goed doorelkaar totdat een lichtgroene spread ontstaat. Voeg de geraspte kaas toe en roer dit goed door elkaar met een vork.